7 Bättre sätt att lägga till protein till din smoothie
Om du är besatt av smoothies, här är ett pro -tips för att öka ditt spel – glöm inte proteinet! Det hjälper dig att hålla dig full längre, och det är särskilt viktigt efter träning, för att hjälpa dina muskler att återhämta sig och bygga om. Behöver du protein i varje smoothie? Inte nödvändigtvis kan en smoothie bara vara en uppfriskande drink. Men om du behandlar den som frukost eller ett mellanmål efter träning, vill du definitivt pumpa upp det. För frukost, försök att träffa 15 till 30 g protein och för ett mellanmål efter träningen, mer som 10 till 20 g protein.
Många idrottare når pulver, tillverkade av vassle, soja och kasein för att få det proteinökningen. Men de kan vara dyra och vanligtvis dölja bearbetade ingredienser och sötningsmedel – och fortfarande inte smakar bra. Om du försöker städa upp din diet eller letar efter andra små sätt att öka dessa gram, finns det naturliga alternativ! Prova dessa riktiga ingredienser, börja med läckra mejeri, nötter och frön.
Grekisk yoghurt | ½ kopp (4 oz/125 g) | 13 Borussia Monchengladbach Tröja g protein
Mejeri är det beprövade sättet att docka protein i din smoothie. Många idrottsnäringsstudier fokuserar på vassle, ett protein som finns i mjölk, yoghurt och ost, och även om det inte är det enda alternativet, finns det solid forskning som bekräftar fördelarna. Grekisk yoghurt är ett frestande val, för det är en smidig, krämig smak och tarmvänliga, aktiva kulturer.
Kefir | 1 kopp (8 fl oz/250 ml) | 8 g protein
Kefir är en av de supermat du kanske hör om, köpa och sedan stirra på flaskan i ditt kylskåp ett tag och undrar hur man använder den. Den jäsade mjölken är löpare än yoghurt men tjockare än mjölk, vilket gör den optimal för smoothies. Slurp ditt protein med en sida av fantastiska probiotika.
Mandelsmör | 2 matskedar | 7 g protein
Om du är vegan, laktosintolerant, eller bara inte gör mejeri, är nötter uppe och packar protein och friska fetter. Om du har en högdriven mixer kan du kasta en handfull hela nötter rätt i. Med en konventionell mixer går mutterkampen lätt. Använd alla typer du vill, så länge det är osötat: Mandel och jordnötter är klassiska, eller cashewsmör är fantastiskt just nu. Nutterkampar kan lera smaken, men de matchar bra med banan, kakao, kanel och vanilj.
Tahini | 2 matskedar | 5 g protein
Känner du inte nötterna? försök frön! Gå in i Tahini, pastan som Manchester United Tröja är gjord av rostade och malda sesamfrön. Tahini smakar traditionellt hummus, men det finns ingen Club Tijuana Tröja anledning att du inte kan sked det i din smoothie också.
Chiafrön | 2 matskedar | 5 g protein
Superfood Chia frön är kända för den tapioka-liknande strukturen (perfekt för pudding), så förvänta dig lite förtjockning. Innan du blandar är det bäst att blöta chiafrön i vätska för att hjälpa dem att mjukgöra, minst 10 minuter eller över natten.
Hampa hjärtfrön | 2 matskedar | 7 g protein
Hälsosamma ätande experter och bloggare allvarligt hjärta hampa. De skalade frönna innehåller tillräckligt med protein för att du ska göra ett dubbelt tag. Dessutom smälter de ömma hjärtan vackert i drycker.
Havre | ¼ kopp (¾ oz/20 g) | 3 g protein
Du kanske inte tänker på korn när det gäller protein eller smoothies, men ett strö havre innehåller en överraskande mängd protein, med fiber, att starta. Havre kommer definitivt att tjockna din smoothie, så blötlägg dem först, om du vill, och lossar med vätska.
Det här är de nuvarande favoriterna, men det finns många andra proteinpackande ingredienser att prova-Silken tofu och låg fetthalt keso. Och om bekvämligheten med ett pulver är för svårt att passera, se till att du väljer en bra. Fitbit Nutritionist Tracy Morris har inga problem med 100 procent rent vassleproteinpulver, inte ens med lite rå kakao.
Denna information är endast för utbildningsändamål och är inte avsedd som ersättning för medicinsk diagnos eller behandling. Du bör inte använda denna information för att diagnostisera eller behandla ett hälsoproblem eller tillstånd. Kontrollera alltid med din läkare innan du ändrar din diet, ändrar dina sömnvanor, tar kosttillskott eller startar en ny fitnessrutin.
Becky Duffett
Becky Duffett är en bidragande näringsredaktör för Fitbit och en livsstilsförfattare med en passion för att äta bra. En tidigare Williams-Sonoma Cookbook-redaktör och examen från San Francisco Cooking School, hon har redigerat dussintals kokböcker och otaliga recept. City Living har förvandlat henne till en snurrmisbrukare – men hon skulle fortfarande hellre rida på en häst. Hon bor i det sötaste området i San Francisco, tillbringar helger på bondens marknad, försöker läsa på bageriet och steka stora middagar för vänner.